Ugovor za izgradnju topionice 10. juna

Bez autora
May 31 2010

Kanadska razvojna banka EDC odobriće borskom kombinatu bakra kredit za izgradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline u vrednosti od 135 miliona evra, a garancije za kredit daće Vlada Srbije. U toku su pripreme za potpisivanje ugovora, što se očekuje 10. juna, a u poslednjih 20 dana intenzivno se radi na usaglašavanju svih detalja. Deo poslova prilikom izgradnje nove topionice biće poveren domaćim firmama kako bi cena izgradnje bila niža a uposlenost domaće radne snage veća.

Ugovor za izgradnju topionice 10. junaKanadska razvojna banka EDC odobriće borskom kombinatu bakra kredit za izgradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline u vrednosti od 135 miliona evra, a garancije za kredit daće Vlada Srbije.

Prema rečima ministra ekonomije i regionalnog razvoja, Mlađana Dinkića u toku su pripreme za potpisivanje ugovora, što se očekuje 10. juna, a u poslednjih 20 dana intenzivno se radi na usaglašavanju svih detalja. Deo poslova prilikom izgradnje nove topionice biće poveren domaćim firmama kako bi cena izgradnje bila niža a uposlenost domaće radne snage veća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik